Op NPO radio 2 inzamelingsactie voor KWF

Op NPO radio 2 inzamelingsactie voor KWF

KWF inzamelingsactie op de radio

Deze week besteed NPO Radio 2 veel aandacht aan de inzamelingsactie voor KWF.
Je hoort naast verhalen over patiënten die kanker hebben, ook verhalen over mensen die kanker hebben gehad, hoe de omgeving hier mee om gaat, verhalen over onderzoeken en meer. Het liefst willen we niets met een soortgelijke ziekte te maken hebben, maar het is wel belangrijk om ziektes zoals kanker onder de aandacht te brengen en het bespreekbaar te maken.

Doneren en nummer aanvragen

Muziek doet veel met vele mensen. We voelen ons verbonden met mede luisteraars als we naar een concert toe gaan, huilen als de songtekst iets met ons doet en halen herinneringen op bij ‘dat ene nummer’.
Hoe mooi is het als we ons verbonden voelen met een ander, door iets als muziek. Het hoeft dus niet veel geld te kosten om ons verbonden met elkaar te voelen. Voor een bedrag dat je doneert, vraag je een favoriete nummer aan of kies je er bijvoorbeeld voor om iemand te steunen met de tekst die gezongen word.

Hoeveel doneren mensen?

Er wordt een bedrag van 5 euro voorgesteld, maar je kan dit zelf veranderen met een minimum van 1 euro. Gemiddeld geeft een huishouden met een kostwinner tot 35 jaar 1% van zijn inkomen uit aan het goede doel. Nederlanders doneren meer aan goede doelen naarmate ze ouder worden*.

Ik vind het zo mooi om verhalen te horen van kinderen die actie’s houden door bijvoorbeeld lege flessen op te halen of koekjes te verkopen en het verdiende geld doneren voor een stichting als KWF waar zij zich verbonden mee voelen.

Nu steun ik verschillende stichtingen door (maandelijks) geld te doneren en doneer ik ook wel eens Memari steunsieraden aan bijvoorbeeld nabestaanden van slachtoffers en stichtingen die ze weer gaan verdelen.

Wat doet de inzamelingsactie op NPO radio 2 met jou?

*Bron: CBS.nl

Foto: Leeloo Thefirst

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.