Prototype van Memari sieraad

Hoe ben ik aan de sieraden designs gekomen?

prototype Memari sieraad

De eerste sieraden modellen

Als ik kijk naar de eerste prototypes, dan zie ik dat de sieraden ondertussen veel ontwikkeling hebben doorgemaakt. Ik moest natuurlijk ergens beginnen en al snel kwam ik op 3 sieraad vormen uit, waarvan 1 model heel symbolisch is.



Vriendschapssieraad met hart

Ketting hart met traan
Het bijzondere aan dit symbolische sieraad is dat wanneer je het in tweeën breekt,
je een vorm van een traan afbreekt. Om het nieuwe model herkenbaar te maken,
als gebroken hart, heb ik de oude vorm erachter geplaatst, zodat andere personen ook zien dat het bovenste hart gebroken is en ooit een vorm van een heel hart is geweest.

Deze vorm heb ik gemaakt, omdat hartjes graag gedragen worden als teken van liefde en vriendschap. Het is een heel symbolische vorm en veel mensen weten de gedachten hierachter. Dat er een traan ontstaat, wanneer het hartje gebroken wordt, was voor mij een extra mooie gedachten om dit sieraad te maken.
Mannelijk sieraad Angular gebroken

Mannelijk sieraad

Om de sieradenlijn ook voor mannen aantrekkelijk te maken, bedacht ik de vorm ‘krachtig en modern’. Dit sieraad heeft vele hoeken en is modern door zijn eenvoud. Het is zo ontworpen dat er geen traditioneel oogje aan zit, maar grove inkepingen waar een stevige ketting door heen kan. Toch kiezen ook veel vrouwen door de eenvoudige vorm voor dit mooie sieraad.



Vrouwelijk sieraad

Flower sieraad in proces
Voor diegene die de voorkeur hebben om iets eleganter te dragen, bedacht ik een organische vorm. Dit werd een plantje dat staat voor groei, leven en vruchtbaarheid. Plantjes hebben over het algemeen sierlijke vormen door rondingen (blad) en een smalle basis (de steel). Om een afbreekbaar gedeelte bij deze organische vorm te bedenken, heb ik gekeken naar verschillende natuurlijke vormen die na het afbreken nog een mooie vorm overhouden.  Op het strand vond ik verschillende mooie stenen die hoekig waren aangespoeld. Op papier tekende ik uit hoe deze gespleten eruit ging zien. 




Mis jij nog een vorm die je graag terug ziet komen? Of wil je meedenken of een volgende vorm, kleur of materiaal? Laat je idee dan hieronder achter of stuur een mail!

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.