Lessen uit films

Lessen uit films

Voorbeeld van een prachtig verhaal

Afgelopen week heb ik de film ‘Demain tout commence’ (in het engels ‘Two is a family’) gezien. Deze film gaat over Samuel die een baby in zijn armen krijgt gedrukt van een vrouw die een jaar eerder een one night stand met hem had. Ze zegt niet voor het kind te kunnen zorgen. Een groot deel van de film gaat over de band die de vader met het kleine meisje opbouwt en hoe hij haar onvergetelijke dagen wil bezorgen.
Deze film heeft humor, liefde en is een echte tranentrekker. Wanneer ziekte ter sprake komt, het meisje haar moeder écht wil ontmoeten en de vader een gezin wil vormen, krijgt het verhaal een aparte wending.
Zeker de moeite waard om te kijken (op NPO Plus en Videoland).

Wat raakt me nu zo?

Wat me zo raakt is hoe de vader inspeelt op een gebeurtenis die hem in eerste instantie heel angstig maakt. Hij gaat op zoek naar de moeder en wanneer hij geen contact kan krijgen, probeert hij het beste van het probleem te maken. Hieruit ontstaat niet alleen een prachtige band met zijn dochter, hij redt ook zichzelf, wordt een volwassen man en voelt zich verantwoordelijk voor haar.

Verhaal met een les

Als kind, maar ook als volwassene zien we films waar we lessen uit kunnen halen: pas op voor gevaar, wees aardig voor elkaar, geniet van elkaar zoals het kan en nog meer.
Filmmakers en bedenkers willen ons iets leren over hoe we met elkaar om moeten gaan of ons een ander inzicht geven. Hollywoodfilms hebben vaak een goede afloop, wat in het echte leven natuurlijk vaak anders is. Toch kunnen we veel van deze films leren.

Welke film heeft jou een ander inzicht gegeven?

Foto: affiche van de film 'Demain tout commence'. 
 

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.