Door elkaar te steunen bereik je meer

Door elkaar te steunen bereik je meer

Samen bereik je meer als je iemand wilt steunen

Goede doel steunen

Je kent ze vast wel: inzamelacties om iemand of een goed doel te steunen. Vaak wordt er om gelddonaties gevraagd, maar enkele keren ook om kleding, voeding, speelgoed of bijvoorbeeld medische zorg. Nederlanders zijn heel vrijgevig als het gaat om een goed doel steunen. Volgens fondsenwerving.nl doneren we het vaakst aan doelen die te maken hebben met gezondheid en geven we gemiddeld 308 euro per huishouden.

Je mag jezelf best eens verwennen

Ondanks dat we een doel steunen die zich inzet op gezondheid, vergeten we vaak om goed voor ons eigen gezondheid te zorgen. Redenen hiervoor zijn bijvoorbeeld: te weinig tijd hebben om gezond te koken of te sporten of te veel stress hebben om te stoppen met roken.

Ook wordt er wel eens vergeten hoe belangrijk ontspanning voor je is. Plan voor jezelf daarom af en toe een (half) dagje vrij en gun jezelf dat momentje rust om weer op adem te komen. Sta even stil bij hoe je leven er op dat moment uitziet en wat je wil veranderen in de toekomst. Begin met kleine stapjes en niet te grote ambities, zodat je doelen beter haalbaar zijn.

Door elkaar te steunen bereik je meer

Het kan gemakkelijker zijn om je doelen te behalen als je dit samen doet met een vriend(in) of een coach. Motiveer elkaar door op plekken samen te komen waar je graag bent voor ontspanning, zoals een park of het strand of waar je samen gaat sporten, zodat je het niet elke keer uitstelt. Op deze manier houd je niet alleen aan je eigen doelen, maar voel je ook verantwoordelijkheid voor het doel van de ander.

Gun jezelf en de ander een bonus als jullie je doel behalen, met bijvoorbeeld een lekkere kop koffie, nieuwe kleding of een leuk uitje.

Welke doelen heb jij? En met wie wil je graag het beste uit jezelf en de ander halen?

Foto: RDNE Stock project


Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.