Welke bloemen geef ik om te steunen?

Welke bloemen geef ik om te steunen?

Welke bloemen geef ik om te steunen?

Om een ander te steunen in moeilijke tijden kan je een bloemetje sturen. Dit is tastbaar en staat een tijdje leuk in de omgeving van de persoon die wat meer aandacht verdiend.
Wat voor soort bloemen geef je eigenlijk aan een persoon die extra steun nodig heeft?

Betekenis van kleuren in je boeket

Bloemen om te steunen - Amaryllis

In de herfst zoek ik vaak naar bloemetjes met herfstachtige kleuren. Oranje staat onder andere voor warmte en aanmoediging. Als je een bloemetje wilt geven waarvan de kleur zorg biedt, kan je kiezen voor roze bloemen. Deze kleur staat voor onvoorwaardelijke liefde en zorgzaamheid. Groen is de meest rustgevende kleur en werkt daarom als een geneeskracht.
Om iemand op te vrolijken kan je een kleurrijk boeket geven. Dit is best persoonlijk en past niet bij elke gelegenheid, maar ik vind dit zelf het mooist als ik er ook bij kan schrijven/zeggen: ik hoop dat dit bloemetje je op kan vrolijken en de pijn kan verzachten.

Bloemen om te steunen - Freesia

Betekenis van soorten bloemen 

Bepaalde bloemen zijn vaak seizoensgebonden. Als je ze toch kan geven met een bepaald gebaar erachter, zijn dit de betekenissen van deze bloemen:

1. Amaryllis: Trots en bewondering. Wanneer iemand moed en kracht toont in een moeilijke tijd, is deze bloem een mooi gebaar om te laten zien dat je trots bent op diegene.
2. Fresia: duurzame vriendschap. Voor mij geeft deze bloemen een gevoel van ‘ik zal er altijd voor je zijn’.

Bloemen om te steunen: Lisianthus Eustoma

3. Lisianthus Eustoma: Waardering, dankbaarheid. Het is altijd fijn om het gevoel te hebben dat je gewaardeerd wordt om wie je bent en wat je doet.
4. Vergeet-me-nietje: Eeuwige liefde, trouw en herdenken. Misschien een beetje cliché, maar bijna iedereen kent ook de betekenis van een vergeet-me-nietje. Daarom is deze bloem ook heel mooi om te geven. 




Bloemen om te steunen - vergeet-me-nietje

 











Fotografen bloemen: 1 Amaryllis - Tu Han - Wei.  2 Fresia - Eva Bronzini 3 Lisianthus Eustoma - Ron Lach 4 Vergeet me nietje - Anastasia Belousova