Wanneer het maken van de steunsieraden mij persoonlijk erg raakte

Wanneer het maken van de steunsieraden mij persoonlijk erg raakte

Een vriendin vroeg me om gedenksieraden te maken voor onze zieke vriendin

De sieraden zijn inmiddels heel wat geëvalueerd in vorm en gebruik, maar in het begin van het proces wilde ik gedenksieraden maken die het rouwproces draaglijker kon maken voor nabestaanden.

Toen de vrager tijdens het ziekbed van een jonge vriendin vroeg om gedenksieraden te maken voor 3 vriendinnen en het zoontje van het zieke meisje, twijfelde ik geen moment. Ik vond het heel eervol om dit te mogen doen! Zij waren goed bevriend en in korte tijd had ik ook een hele mooie band opgebouwd met het lieve meisje.

Met liefde en zorgzaamheid heb ik deze gedenksieraden gemaakt

Het raakte me persoonlijk dat ik deze mooie opdracht mocht gaan uitvoeren. Elk sieraad werd heel speciaal voor mij om te maken. De 4 personen die de gedenksieraden gingen ontvangen ken ik ook allemaal. Dit betekende dat de sieraden na het overhandigen ook als een herinnering gedragen werden en wanneer ik hen zag, ik ook aan het lieve meisje zou herinnerd worden. Aan het begin van het ontwerpen had ik daar niet aan gedacht, maar dat maakt het maken van de gedenksieraden nog meer bijzonder.

Na een kort ziekbed is zij helaas overleden

herdenken bloem roos
Na een kort ziekbed overleed onze vriendin helaas op een jonge leeftijd en lied zij haar vriend met zoontje van 2 jaar achter. Voor de nabestaanden heb ik de hartjeshanger gemaakt en de afgebroken helften zijn weer als een geheel hartje
aan elkaar gelegd op de buik van het meisje.

Als je als ontwerper een idee hebt dat omgezet wordt naar een tastbaar product is dat heel erg mooi. Als zo’n idee je persoonlijk erg raakt en ziet dat het werkt in gebruik, is dat nog veel mooier! Vooral als je na jaren je ontwerp nog steeds gedragen ziet worden.

Fotograaf roos: Patrick Gamelkoorn,

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.