3 tips om te ontprikkelen na de feestdagen

3 tips om te ontprikkelen na de feestdagen

Overprikkeld zijn na de feestdagen
Is je hoofd ook wel eens vol na drukke dagen zoals kerst en de jaarwisseling? Sommige mensen gaan na deze feestdagen weer meteen aan het werk. Met deze tips zorg je ervoor dat je je af en toe kan ontspannen en weer fijner aan de slag kunt gaan met het dagelijks leven.

1: Ga de deur uit en doe aan lichamelijke beweging zoals wandelen, fietsen of sporten. Een wandelingetje is al prima om je gedachten even te verzetten. Denk je toch nog te veel na? Probeer je dan op je ademhaling te concentreren, zodat je niet afgeleid wordt door andere dingen.

2: Ga ergens ontspannen zitten en zet je lievelingsmuziek op. Probeer je op de muziek te concentreren. Soms helpt het om je ogen te sluiten en mee te neuriën of met je vingers mee te tikken op de beat.

3: Zet af en toe even het internet uit van je telefoon. Zo raak je niet afgeleid door Sociaal Media, berichtjes die je nog moet beantwoorden of zoektochten op bijvoorbeeld Vinted. Vaak zijn app’s zo ontwikkelt, dat je het liefst urenlang blijft kijken naar je scherm. Naar onmogelijke levensstijlen kijken waarin ‘mooie mensen alleen maar leuke dingen doen’ zorgt er niet voor dat jij je na lange tijd kijken je beter gaat voelen.

Ontprikkelen mag, elke dag!
Ik gun iedereen minimaal een uur ontspanning per dag voor zichzelf. Eis dit voor jezelf ook een beetje op, zodat je minder snel overprikkeld bent van een drukke dag of de feestdagen. Op deze manier blijf je gezelliger voor je omgeving en kan je meer hebben als het weer drukker wordt of je moet gaan werken.